Loading Content...

Dynamisch leiderschap

Jij als ondernemer in je eigen leef- en werkomgeving! 

Ben jij een katalysator, een aanjager, een leider? Dat zou zomaar kunnen. Via het groeiplan Dynamisch Leiderschap, een samenwerking tussen de Open Universiteit en Livlife Academy, ontdek je vanuit wetenschappelijk oogpunt waar jouw specifieke krachten en talenten liggen. En hoe je deze maximaal in kunt zetten ten behoeve van je werkomgeving en de mensen om je heen. Klaar om zelf de regie te nemen en te groeien?

De moderne organisatie is continu in beweging, verandert voortdurend. Je kunt je in deze dynamische werkomgeving mee laten waaien op de wervelwind van die ontwikkelingen. Maar waarom zou je die handschoen niet zelf oppakken en niet zelf het initiatief nemen om zaken in je werkomgeving in beweging te zetten? Daardoor groei je niet alleen als individu, ook de organisatie en je collega’s profiteren ervan. In dit “groeiplan”, een uitgekiende combinatie van leren en persoonlijke ontwikkeling, van wetenschap en persoonlijke groei, van theorie en praktijk, ontwikkel je dynamisch leiderschap. Bij jezelf én anderen in je team! Stimuleer het nemen van verantwoordelijkheid, oplossingsgericht werken en het behouden van de eigen regie over je werk en leven.

Ik houd van theorie, maar schuw het ook niet om mezelf onder een loep te leggen

Waarom?

Waaróm zou je met dit groeiplan aan de slag gaan? Heb je ook wel eens gedachten als “het lijkt of mijn invloed op anderen en hoe zij zich gedragen vaak maar beperkt is”? Of “ik heb soms het gevoel dat ikzelf te weinig aan het roer sta”? Dan ben je klaar om de volgende stap te maken. Om je sturingsvermogen verder te ontwikkelen en te kijken naar proactiviteit en eigen regie. Want invloed op anderen begint vaak met invloed op jezelf. Dynamisch Leiderschap dwingt je om stil te staan bij vragen als: ‘Waar sta ik, en waar wil ik straks staan?’, ‘Waar liggen mijn ambities en passie?’ Heb je eenmaal antwoord op die vragen, dan wordt het ook een heel stuk gemakkelijker om de juiste stappen te nemen.

 

Voor wie?

Het groeiplan Dynamisch Leiderschap is geschikt voor iedereen die wil werken aan persoonlijke groei, leiding wil geven aan zichzelf. Iedereen die zich niet langer wil laten leiden door prikkels in de omgeving, maar liever zelf bewuste keuzes maakt om de gewenste resultaten te bereiken. Of je nou specialist, adviseur, manager, leidinggevende, projectleider, teamleider, HR-manager of stafmedewerker bent of wilt worden.

Ik ben toe aan een volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling

Theorie en praktijk

Het groeiplan Dynamisch Leiderschap bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk en omvat zowel zelfstudie als groepsbijeenkomsten. Door de kleine groep – maximaal twaalf deelnemers -, is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht en jouw specifieke situatie. Zo ben je niet alleen aan het “leren”, maar krijg je ook de kans om te werken aan je persoonlijke plan.

 

Theorie

De theoretische basis bestaat uit de module ‘Proactiviteit op het werk’, ontwikkeld door de Open Universiteit. Tijdens de groepsbijeenkomst wordt deze module uitgewerkt door prof. dr. Karen van Dam en dr. Joris Ruysseveldt, beiden verbonden aan de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Open Universiteit. Thema’s die voorbij komen zijn onder meer proactieve adaptatie, persoon-omgevingsmatch, job crafting, ondernemerschap, leiderschap, creativiteit en innovatie, maar ook de schaduwzijden van proactief gedrag.

Mijn work-life balance staat constant onder druk doordat er deadlines gehaald moeten worden

Praktijk

In het praktijkgedeelte sta je uitgebreid stil bij jezelf. Hoe staat het met je huidige ontwikkeling en je werksituatie? Waar liggen je kwaliteiten en talenten en door welke drijfveren worden deze gestuwd? Wat zijn precies je doelen en hoe kun je jouw kwaliteiten straks optimaal gebruiken om binnen je werkcontext je eigen doelen te realiseren? Het is een proces van bewust worden én toepassen. Waarbij je bijvoorbeeld kijkt naar je persoonlijke valkuilen en de wijze waarop je belemmerende patronen kunt doorbreken. Ontdek hoe je meer grip krijgt op je gedrag; waar helpt het je en waar zit het je in de weg, zowel wat betreft je dagelijkse werk als bij het volgen van je gewenste pad.

 

Programma

Het volledige programma omvat 5,5 dagen (11 dagdelen), met 1 overnachting. Voorafgaand aan het ontwikkeltraject krijg je een telefonisch intakegesprek, waarbij we direct jouw persoonlijke ontwikkel- of leervraag vaststellen. Daarna komen achtereenvolgens de wetenschappelijke benadering (theoretische basis) en de praktische benadering aan bod. Thema’s zijn onder meer pro-activiteit op het werk en proactief gedrag gericht op de match  tussen persoon en omgeving, persoonlijk leiderschap, eigen regie en probleemeigenaarschap. Uiteindelijk maak je jouw eigen persoonlijke groeiplan.

Het programma wordt afgesloten met een ‘terugkomdag’, waarbij de voortgang van je groeiplan aan bod komt en de zaken waar je eventueel nog tegenaan loopt.

 

Wat kost het?

Deelname aan het groeiplan Dynamisch Leiderschap kost € 2995,- exclusief BTW. Dit is inclusief alle studiematerialen, een persoonlijke drijfverenscan, 1 overnachting met ontbijt en diner en lunches/drankjes tijdens de studiedagen.

 

Locatie

De trainingen en overnachtingen vinden plaats in het Kloosterhotel ZIN in Vught. Dit voormalige klooster biedt een combinatie van moderne architectuur en de rust en inspiratie van de oude kloostersfeer. Adres: Boxtelseweg 58, 5261 NE , Vught.

 

Data en tijden:

Voorjaar 2020, data worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Inschrijven/meer informatie

Wil je alvast een plekje reserveren? Vul even het aanmeldformulier in en we houden je dan op de hoogte van de nieuwe data en nemen contact met je op voor het definitief maken van je inschrijving. Voor meer vragen over het groeiplan Dynamisch Leiderschap kun je contact opnemen met Marjolein van der Maesen (06-460 81 811) of Sander van der Sleen (0681249496).

 

  Volledige naam:

  Bedrijf:

  Straat/huisnr:

  Postcode/plaats:

  Telefoonnummer:

  Email:

  Bericht:

  Ik meld mij aan voor: voorjaar 2020, datum wordt zsm gepubliceerdNajaar 2020, datu wordt zsm gepubliceerd