Loading Content...

Intervisie

Category: Talentontwikkeling, Teamontwikkeling

Client: The Theory

Date: 05 Nov 2014

Intervisie verbetert de kwaliteit van je eigen functioneren én de effectiviteit van je organisatie.

 

Wat is intervisie?

Bij intervisie geven collega’s elkaar op een gestructureerde wijze feedback over ‘levende’ (échte én actuele) vraagstukken die optreden in het werk, waar men zich met name richt op de verbetering van de kwaliteit van het eigen functioneren. Intervisie grijpt bij uitstek in op wat wij het ‘persoonlijk-professionele’ domein noemen. Daar waar persoonlijke overtuigingen, waarden, normen, beelden, aannames het professionele handelen kleuren en/of bepalen. Intervisie vergroot het inzicht in de achtergronden van het eigen handelen, nodigt uit tot variëren en experimenteren in het eigen handelingsrepertoire, gericht op het effectiever en efficiënter functioneren in de eigen werkpraktijk. Intervisie wordt ingezet om te professionaliseren.

 

Wat levert het op?

De leereffecten van intervisie zijn meerzijdig. Er wordt niet alleen geleerd van de eigen vraagstukken, ook de vraagstukken die anderen inbrengen leiden tot waardevolle inzichten. Bovendien leidt intervisie, wanneer uitgevoerd onder collega’s, tot een beter begrip voor elkaars manier van kijken en handelen in de dagelijkse werkpraktijk en geeft een positieve impuls aan een inspirerende en resultaatgerichte teamcultuur. Tot slot leert men in intervisie ‘de kunst van het vragen stellen’. Een goede vraag is vaak interessanter dan het antwoord. Dit helpt bij het ontwikkelen van een coachgerichte leiderschapsstijl.

 

Meer informatie

Voor meer vragen over de mogelijkheden van intervisie voor jouw organisatie kun je contact opnemen met Marjolein van der Maesen (06-460 81 811) of maak gebruik van onderstaande link.

Contact opnemen